Igor Kolaković (©FIVB)
Igor Kolaković (©FIVB)

Kolaković: U jednom trenutku sam pomislio da možemo da pobedimo ovakav Japan

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 09:35

"Ali, došlo je do toga da su nam pale neke lopte i ostavile loš utisak na kraju meča", rekao je selektor odbojkaša Srbije

Iz tri meča jedna pobeda - to je za sada skor odbojkaša na turniru u Nagoji. Izabranici Igora Kolakovića su bili bolji od Kine, a izgubili su od Slovenije i Japana.

Poslednji duel imali su sa domaćinom pred punom dvoranom. Otvorili su odlično utakmicu Orlovi, ali su u nastavku propustili neke prilike i udaljili se od pobede.

Izabrane vesti

Bilo je i dobrih i loših segmenata igre, pa selektor ne može u potpunosti da bude zadovoljan posle takve partije...

"Impresije su pomešane. U jednom trenutku sam bio stvarno izuzetno zadovoljan kako smo igrali, a završetak meča mi nije nikako prijao. Ali, moram generalno da pohvalim mlade momke. Batak je tek tokom poslednje sezone stekao neko igračko iskustvo, Perić tokom prethodne takmičarske godine nije uopšte igrao. Na mene su ostavili dobar utisak. Pomašen mi je utisak, jer sam stvarno u jednom momentu pomislio da možemo da pobedimo ovakav Japan, ali je onda došlo do toga da su nam pale neke lopte i ostavile loš utisak na kraju meča", rekao je selektor Srbije Igor Kolaković.

Protivnik je održao svima lekciju iz defanzive, branio se i rukama, a i nogama u nekoliko navrata.

"Impresivno je kako je Japan igrao u odbrani. Ne iznenađuje nas, jer smo navikli na to, bili smo spremni... Ali, realizacija njihovog kontranapada od 70 odsto je stvarno impresivna. Iako smo mi na visoke lopte igrali veoma dobro, pa čak i na prvom napadu, nismo mogli da dohvatimo taj broj lopti u odbrani koliko su oni. A još ta realizacija koju su oni imali je napravila razliku u poenima. Kad pogledate oni su osam poena više uzeli od nas na ovoj utakmici, to ne izgleda mnogo, ali je upečatljiv taj podatak da su iz svoje odbrani napravili 70 odsto poena".

Naredni ispit Srbija ima u nedelju od 8.40 kada će izaći na megdan Poljskoj, koja je do sada ostvarila tri pobede.

"Ja se nadam da će ponovo ući sa ovakvom motivacijom i ovakvim fokusom kao protiv Japana. U prva dva meča mislim da nismo imali ovakav fokus, šteta što ga nismo zadržali sad i u završnici trećeg seta. Miislim da smo imali svoju šansu... Poljska je veliki rival, sjajni igrači, nova šansa za sve ove momke da još jednom izađu na crtu velikom protivniku i da se bore za pobedu".

Danas će odbojkaši imati dan odmora...

"Mislim da će pre svega dobro doći Luburiću i Kujundžiću, ali naravno i ostalima", podvukao je selektor Srbije Igor Kolaković.



tagovi

Liga nacija za odbojkašeIgor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara